(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Lískooříškový krém
Potřebné ingredience
130g pražených lískových ořechů (loupaných), 100g cukru, 300g hořké čokolády, 2 šlehačky, ev. 120g másla
Postup přípravy
Z cukru uděláme tmavší karamel, který nalijeme na ořechy nasypané na plechu na pečícím papíře. Necháme vychladnout. Poté rozlámeme na kousky a nahrubo rozmixujeme. Hrubou směs dáme do foodprocesoru a mixujeme dokud nevznikne pasta. Smetanu s čokoládou rozpustíme a přidáme ořechovou pastu. Necháme do druhého dne v lednici. V této fázi se dá použít k plnění např. cukroví. Pokud chce krém, vyšleháme máslo a přidáváme postupně čokohmotu.
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé