Krémový květák
Potřebné ingredience
500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar nastrouhat na hrubo (pokud se používají plátky, tak to není nutné)
- slaninu pokrájet na hrubší kostičky
- bylinky posekat
Hrnec vymazat máslem a vložit do něj květák + Lučinu + smetanu + sůl + pepř.
Pomalit na LOW 3 hodiny (3,5l hrnec).
Potom povrch posypat Chedarem a pomalit na LOW ještě cca 15 minut.
Nakonec vše promíchat.
Nakonec na talři posypat osmaženou slaninou, bylinkami a sušenou cibulí.
Nejprve připravit suroviny: květák rozebrat na růžičky, česnek prolisovat, Chedar nastrouhat na hrubo (pokud se používají plátky, tak to není nutné), slaninu pokrájet na hrubší kostičky, bylinky posekat.
Hrnec vymazat máslem a vložit do něj květák + Lučinu + smetanu + sůl + pepř. Pomalit na LOW 3 hodiny. Potom povrch posypat Chedarem.
Pomalit na LOW ještě cca 15 minut. Nakonec vše promíchat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé