(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Sakrajda (perníkový závin)

Potřebné ingredience
200g hladké mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky perníkového koření, špetka sušeného zázvoru, 140g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 1 vejce, 60g měkkého másla, 1 lžíce rumu. 250g povidel, 2 hrsti sekaných ořechů. Vejce na potření
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí, kromě povidel a ořechů, zpracujeme v robotu pádlem na těsto. Dáme do fólie a necháme do druhého dne v lednici. Poté rozválíme na slabý plát, potřeme povidly smíchanými s ořechy a zarolujeme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30-40min. Necháme vychladnout a krájíme na slabé plátky. Závin při pečení většinou popraská...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé