Cruffiny s kvasem
Potřebné ingredience
Rozkvas: 150g mléka, 120g lievitio madre, 150g hlaké mouky. Těsto: 90g mléka, 100g měkkého másla, 300g hladké mouky, 60g cukru, sůl. Náplň: skořice, měkké máslo, cukr (nebo nutella, povidla,...)
Postup přípravy
6-8 hodin předem připravíme rozkvas (smíchat a nechat při pokojové teplotě). Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme asi 2 hodiny kynout. Těsto rozdělíme na 6 ks, rozválíme, potřeme náplní (máslo, skořice, cukr) a zarolujeme do rohlíku. Rohlík podélně rozřízneme a srolujeme řeznou strnou ven do šneka (růžičky) a dáme do formy na muffiny. Zakryjeme a necháme kynout asi 2-4 hodiny. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15 - 20min.
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé