(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bílkový chlebíček s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem, rozpuštěný vychladlý tuk, nasekané ořechy a rozpůlené hrozny. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy s pečícím papírem na dně a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Já pekla na 180°C 55 minut. Upečený chlebíček necháme 10 minut ve formě chladnout, pak uvolníme kraje a vyklopíme ho na kuchyňskou mřížku (jde to dobře). Studený chlebíček polijeme čokoládou.
Chlebíček je díky oříškům krásně křupavý a zároveň není suchý díky hroznům.
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem, rozpuštěný vychladlý tuk, nasekané ořechy a rozpůlené hrozny. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy s pečícím papírem na dně a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Já pekla na 180°C 55 minut. Upečený chlebíček necháme 10 minut ve formě chladnout, pak uvolníme kraje a vyklopíme ho na kuchyňskou mřížku (jde to dobře). Studený chlebíček polijeme čokoládou.
Chlebíček je díky oříškům krásně křupavý a zároveň není suchý díky hroznům.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé