(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Japonský mléčný chléb
Potřebné ingredience
Na tanzghong: 20g hladké mouky, 100g vody. Těsto: 330g hladké mouky, 20g cukru, 18g sušeného mléka, sůl, 5g sušeného droždí, 1 vejce (cca 50g), 95g vody, 25g měkkého másla
Postup přípravy
Den předem připravíme tanzghong - mouku rozmícháme ve vodě a uvaříme řídkou kaši, necháme vychladnout. Poté smícháme vše ostatní s kaší, kromě másla a vyhněteme těsto. Po cca 5-10 min., zapracujeme i máslo a hněteme dalších asi 10min. Necháme přikryté kynout hodinu. Poté na vále rozdělíme na tři části. Každou část lehce rozválíme na ovál, který po delších stranách přeložíme a poté z kratší strany zarolujeme. Všechny tři válečky vyskládáme do vymazané formy na toustový chléb vymazaný máslem. Přikryjeme a necháme ještě nakynout, cca 30-60min. Potřeme vejcem. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 35min. Chléb je málo sladký - ideální ještě k namazání.
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
6. 11. 2019, 22:30