Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce
Potřebné ingredience
* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)
Postup přípravy
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
- mrkev pokrájet na kostky
(- papričku pokrájet na tenké plátky)
V míse spolu smíchat maso + vejce + červená cibule + lahůdková cibulka + česnek + sladká paprika, osolit a opepřit.
Z masové směsi vytvarovat kuličky (velikost asi jako vlašský ořech).
Kuličky nechat zatáhnout na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze.
Hrnec vymazat máslem, vložit do něj batáty + mrkev a poprášit kurkumou + kmínem + solí + sušenou cibulí.
Na to rozložit masové kuličky, přidat bobkový list a podlít vývarem.
Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).
Poté odstranit bobkový list, vyjmout masové kuličky a odložit je do tepla.
Přilít smetanu a vše rozmixovat do hladka (podle potřeby upravit množství omáčky a konzistenci vývarem).
Na talíři je možné chuť oživit nějakou výraznější papričkou.
Suroviny.
V míse spolu smíchat maso + vejce + červená cibule + lahůdková cibulka + česnek + sladká paprika, osolit a opepřit. Z masové směsi vytvarovat kuličky (velikost asi jako vlašský ořech).
Kuličky nechat zatáhnout na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze.
Hrnec vymazat máslem, vložit do něj batáty + mrkev a poprášit kurkumou + kmínem + solí + sušenou cibulí.
Na to rozložit masové kuličky, přidat bobkový list a podlít vývarem.
Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé