Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

0.0
Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
- mrkev pokrájet na kostky
(- papričku pokrájet na tenké plátky)

V míse spolu smíchat maso + vejce + červená cibule + lahůdková cibulka + česnek + sladká paprika, osolit a opepřit.
Z masové směsi vytvarovat kuličky (velikost asi jako vlašský ořech).
Kuličky nechat zatáhnout na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze.

Hrnec vymazat máslem, vložit do něj batáty + mrkev a poprášit kurkumou + kmínem + solí + sušenou cibulí.
Na to rozložit masové kuličky, přidat bobkový list a podlít vývarem.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Poté odstranit bobkový list, vyjmout masové kuličky a odložit je do tepla.
Přilít smetanu a vše rozmixovat do hladka (podle potřeby upravit množství omáčky a konzistenci vývarem).

Na talíři je možné chuť oživit nějakou výraznější papričkou.

Suroviny.

V míse spolu smíchat maso + vejce + červená cibule + lahůdková cibulka + česnek + sladká paprika, osolit a opepřit. Z masové směsi vytvarovat kuličky (velikost asi jako vlašský ořech).

Kuličky nechat zatáhnout na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze.

Hrnec vymazat máslem, vložit do něj batáty + mrkev a poprášit kurkumou + kmínem + solí + sušenou cibulí.

Na to rozložit masové kuličky, přidat bobkový list a podlít vývarem.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie