Ovocno-jogurtový nanuk
Potřebné ingredience
200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)
Postup přípravy
Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.
Připravit polevu - čokoládu rozpustit, v případě potřeby naředit tukem.
Nanuky vyjmout z formiček a polít polevou.
Znovu vrátit do mrazáku.
Suroviny.
Ovoce rozmixovat do hladka. Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.
Připravit polevu - čokoládu rozpustit, v případě potřeby naředit tukem.
Nanuky vyjmout z formiček a polít polevou. Znovu vrátit do mrazáku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé