Celozrnná cihlička z remosky
Potřebné ingredience
200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání
Postup přípravy
Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do druhého dne (v chladu).
Droždí rozmíchat ve vlažné vodě a přidat k semínkům a promíchat.
Přidat mouky + sůl, vše důkladně prohníst a nechat 10 minut odpočinout.
Znovu prohníst, vložit těsto do formy, formu přikrýt a nechat těsto nakynout (cca 1 hodinu).
Nakynuté těsto potřít slanou vodou a posypat semínkama.
Vložit do remosky a péct 35-40 minut.
Hned po upečení vyjmout z formy a nechat vychladnout na mřížce.
Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do druhého dne (v chladu).
Droždí rozmíchat ve vlažné vodě a přidat k semínkům a promíchat. Přidat mouky + sůl, vše důkladně prohníst a nechat 10 minut odpočinout.
Znovu prohníst, vložit těsto do formy, formu přikrýt a nechat těsto nakynout (cca 1 hodinu).
Nakynuté těsto potřít slanou vodou a posypat semínkama. Vložit do remosky a péct 35-40 minut.
Hned po upečení vyjmout z formy a nechat vychladnout na mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé