Jahodovo-kokosový moučník z remosky
![Jahodovo-kokosový moučník z remosky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/190706/20/j164688.jpg)
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.
Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů), máslo rozpustit.
Vejce + cukr vyšlehat do pěny, postupně přimíchat máslo + podmáslí + kokos + mouku.
Na závěr přimíchat jahody + kypřící prášek + sodu a směs nalít do formy.
Formu vložit do remosky a péct cca 30 minut (zkoušet špejlí).
Jahody na ozdobu rozkrojit na půlky.
Čokoládu + máslo rozpustit a vymíchat do hladka.
Vychladlý moučník potřít čokoládou a ozdobit půlkami jahod.
Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů), máslo rozpustit.
Vejce + cukr vyšlehat do pěny, postupně přimíchat máslo + podmáslí + kokos + mouku.
Na závěr přimíchat jahody + kypřící prášek + sodu a směs nalít do formy.
Formu vložit do remosky a péct cca 30 minut (zkoušet špejlí).
Jahody na ozdobu rozkrojit na půlky.
Čokoládu + máslo rozpustit a vymíchat do hladka.
Vychladlý moučník potřít čokoládou a ozdobit půlkami jahod.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190706/20/k208252.jpg)
Suroviny.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190706/20/k208253.jpg)
Vejce + cukr vyšlehat do pěny, postupně přimíchat máslo + podmáslí + kokos + mouku.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190706/20/k208254.jpg)
Na závěr přimíchat jahody + kypřící prášek + sodu a směs nalít do formy.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190706/20/k208255.jpg)
Formu vložit do remosky a péct cca 30 minut (zkoušet špejlí).
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190706/20/k208256.jpg)
Vychladlý moučník potřít čokoládou a ozdobit půlkami jahod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé