Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Bílkové ořechové řezy

0.0
Bílkové ořechové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 7 bílků, 140 g cukru krupice, 140 g nastrouhaných ořechů, 70 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany 33%, 1 PL cukru moučka, 3 PL nutelly. Dále: trochu strouhaného kokosu a čokolády.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme ořechy s moukou. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.
Z vychladlého korpusu odstraníme papír, odkrojíme kraje a plát rozřízneme na 3 podélné pruhy.
Mascarpone zalijeme smetanou, přidáme cukr a na nejnižších otáčkách vyšleháme do hladkého krému. Postupně do krému zašleháváme nutellu.
Pruhy korpusu spojíme krémem, potřeme vrch i boky, dozdobíme kokosem a strouhanou čokoládou. Zákusek necháme v ledničce ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dandulee 10. 9. 2020, 15:17
Na kolik stupňů se peče?_
spero 10. 9. 2020, 19:37
@Dandulee Podle Vaší trouby. Já jsem pekla na 190°C 23 minut, ale moje nová trouba se musí nastavit o 20 stupňů víc než jsem pekla ve staré. Takže asi 170°C, řekla bych. Proto jsem stupně u receptu neuvedla.
žabada 29. 6. 2019, 15:09
Ivanko, ty Vaše recepty......achjo, těm se nedá nikdy odolat (smich)
spero 1. 7. 2019, 15:12
@žabada Zdeničko, jste moc milá. Děkuji Vám. (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie