(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Bílkové ořechové řezy

Potřebné ingredience
Korpus: 7 bílků, 140 g cukru krupice, 140 g nastrouhaných ořechů, 70 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany 33%, 1 PL cukru moučka, 3 PL nutelly. Dále: trochu strouhaného kokosu a čokolády.
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme ořechy s moukou. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.
Z vychladlého korpusu odstraníme papír, odkrojíme kraje a plát rozřízneme na 3 podélné pruhy.
Mascarpone zalijeme smetanou, přidáme cukr a na nejnižších otáčkách vyšleháme do hladkého krému. Postupně do krému zašleháváme nutellu.
Pruhy korpusu spojíme krémem, potřeme vrch i boky, dozdobíme kokosem a strouhanou čokoládou. Zákusek necháme v ledničce ztuhnout.
Z vychladlého korpusu odstraníme papír, odkrojíme kraje a plát rozřízneme na 3 podélné pruhy.
Mascarpone zalijeme smetanou, přidáme cukr a na nejnižších otáčkách vyšleháme do hladkého krému. Postupně do krému zašleháváme nutellu.
Pruhy korpusu spojíme krémem, potřeme vrch i boky, dozdobíme kokosem a strouhanou čokoládou. Zákusek necháme v ledničce ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Dandulee
(upraveno)
10. 9. 2020, 15:17
Na kolik stupňů se peče?_
nahlásit

spero
(upraveno)
10. 9. 2020, 19:37
@Dandulee
Podle Vaší trouby. Já jsem pekla na 190°C 23 minut, ale moje nová trouba se musí nastavit o 20 stupňů víc než jsem pekla ve staré. Takže asi 170°C, řekla bych. Proto jsem stupně u receptu neuvedla.
nahlásit

žabada
(upraveno)
29. 6. 2019, 15:09
Ivanko, ty Vaše recepty......achjo, těm se nedá nikdy odolat

nahlásit

spero
(upraveno)
1. 7. 2019, 15:12
@žabada
Zdeničko, jste moc milá. Děkuji Vám.



nahlásit