Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Nepečená smetanová pochoutka

0.0
Nepečená smetanová pochoutka

Potřebné ingredience

Krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany 33 %, cukr moučka dle chuti, 4 želatinové plátky. Dále: 1 balení cukrářských piškotů, 50 g hořké čokolády, trochu mléka (nebo rumu), asi 5 jahod.

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení (nejdřív ustřihneme 2 proužky papíru na krátké strany, pak vyložíme delší strany spolu se dnem formy).
Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr spolu prošleháme, lehce vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Želatinové plátky namočíme do 2-3 lžic studené vody a po 10 minutách je slabým zahřátím rozpustíme, vmícháme do nich 2 lžíce krému, pak želatinu vmícháme do zbývajícího krému.
Na dno formy nalijeme trochu krému, do středního pruhu nasypeme nastrouhanou čokoládu, zakryjeme krémem. Piškoty krátce namočené v mléce nebo rumu klademe na krém ve 3 podélných řadách. Přikryjeme je krémem, posypeme střed nastrouhanou čokoládou a zakryjeme navlhčenými piškoty, které klademe tentokrát podél kratší strany formy. Moučník přikryjeme papírem a v ledničce necháme do druhého dne ztuhnout.
Zákusek překlopíme na tác a dozdobíme půlenými jahodami a nastrouhanou čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie