Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Cheesecake v muffinové formě

0.0
Cheesecake v muffinové formě

Potřebné ingredience

Korpus: 110 g kakaových Be Be sušenek, 60 g másla. Náplň: 400 g čerstvého sýra, 90 g cukru krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, trošku citronové kůry, 50 g zakysané smetany. Dále: smetana 33%.

Postup přípravy

Nastrouhané nebo rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Muffinovou formu vyložíme proužky pečícího papíru a papírovými košíčky. Drobky rozdělíme do košíčků a dnem skleničky přitlačíme, necháme chvíli v ledničce ztuhnout.
V míse lehce našleháme sýr, přidáme cukr, po jednom zašleháme vejce, pak extrakt, kůru a nakonec zakysanou smetanu. Všechny suroviny na náplň mají mít pokojovou teplotu a šleháme jen krátce na nejnižších otáčkách. Směs rozdělíme do košíčků a v mírně teplé troubě upečeme. (Pekla jsem na 160°C 20 minut.)
Necháme ve formě vychladnout a uložíme do ledničky přes noc. Pomocí papírových pásků vyndáme z formy a dozdobíme šlehačkou.

základ

náplně vyjde přesně na 12 košíčků

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gulda 15. 11. 2020, 18:01
(Y) (Y) (Y)Ivanko, to je tak výborný nápad (clamp) (clamp) (clamp)Hned jsem vyzkoušela a jsou vynikající. Dělali jsme je v Turecku, kde žije část naší rodiny a všichni byli nadšeni. Takže děkuji za vaše skvělé recepty, které se dostaly až do zahraničí. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
spero 15. 11. 2020, 19:55
@gulda Magdičko, moc děkuji za dobré zprávy. Vážím si toho. (F) (F) (F)
hantonie 3. 7. 2019, 20:43
Dobrý den, chci se zeptat jestli za šlehačka patří so náplně nebo až nahoru na dozdobení *-)
hantonie 30. 6. 2019, 0:37
před 14 dny jsem dělala vnučce do její restaurace váš osvěžující borůvkový dort , který měl velký úspěch. Tedˇ chci udělat vaše muffiny . Chci se zeptat jestli bych místo sýru , který vy dáváte mohla dát domácí Lučinu. ?? *-) *-)
spero 1. 7. 2019, 15:32
@hantonie Vaše informace mě moc těší a mám z ní radost. Děkuji. (F) (F) Má to být čerstvý sýr a to je Lučina také, tak proč ne. Ten, který používám já, dávám i na chléb jako Lučinu a nepoznáme rozdíl. Tak ať se Vám cheesecaky povedou a ať chutnají. (hello)
malmar 5. 6. 2019, 13:09
Super nápad, mohu se zeptat, jaký jste použila sýr? Dĕkuji (F)
spero 5. 6. 2019, 13:25
@malmar Maruško, ten sýr je vyfocený na druhé fotce. Kupovala jsem ho v Kauflandu, minulý týden byl právě v akci. Poprvé jsem je dělala ze sýru z Lídlu a také super. Jen se musí dát pozor, aby to nebylo s nějakou příchutí. V tom Lídlu mi dalo práci najít 2 krabičky bez příchuti, mají to tam všecko dohromady.
bedla7 4. 6. 2019, 12:23
(Y) (Y) (Y) dobrý nápad
spero 4. 6. 2019, 19:55
@bedla7 Nápad to není můj, jen jsem našla recept na internetu a vyzkoušela. Pak jsem ho pekla znovu, tentokrát jsem upravila dávku náplně, protože poprvé mi dost náplně zbylo a to nemám ráda. Teď mohu recept doporučit všem, vyzkoušejte. Je to jednoduché, rychlé a hlavně vynikající. Rodině moc chutnalo a vnučka už si ho i zamluvila na svoje narozeniny.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie