(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kváskové koláče
Potřebné ingredience
Těsto: kvásek - 1 lžíce (pěstuji ze Schar B), 100 ml vody, 200 g Jizerky, 50 g pohankové mouky, 100 ml mléka, 1 lžíce psyllia, 40 g cukru, 60 ml oleje, 1 malé vajíčko + na potření (nebo vzít velké, část dát do těsta a část si nechat na potření) Náplň: tvaroh + vanilkový cukr podle chuti
Postup přípravy
Kvásek, 100 ml vody, 100 g Jizerky smíchat a nechat v míse s poklopem nebo přetažené folií 12 hodin kvasit. Ve 100 ml mléka nechat nabobtnat aspoň na 1hodinu 1 lžíci psyllia.
Vše smíchat a nechat při pokojové teplotě cca 6 hodin (když je teplo, jde to rychleji).
Pak pomoučenýma rukama balit do těsta tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem (dle chuti) a nechat 20 minut na plechu odpočinout. Pak potřít vejcem, na větší dát třeba i povidla nebo jen drobenku.
Troubu rozehřát na 250 stupňů, na dno dát plech. Když je trouba rozehřátá, dát tam plech s koláči a na ten plech dole nalít hrnek vody, troubu rychle zavřít, péct 10 minut. Pak stáhnout na 200 stupňů a malé koláčky péct 5 minut, velké 10 minut.
Po vytažení z trouby vyndat na mřížku a nechat vystydnout.
Dobrou chuť!
Vše smíchat a nechat při pokojové teplotě cca 6 hodin (když je teplo, jde to rychleji).
Pak pomoučenýma rukama balit do těsta tvaroh smíchaný s vanilkovým cukrem (dle chuti) a nechat 20 minut na plechu odpočinout. Pak potřít vejcem, na větší dát třeba i povidla nebo jen drobenku.
Troubu rozehřát na 250 stupňů, na dno dát plech. Když je trouba rozehřátá, dát tam plech s koláči a na ten plech dole nalít hrnek vody, troubu rychle zavřít, péct 10 minut. Pak stáhnout na 200 stupňů a malé koláčky péct 5 minut, velké 10 minut.
Po vytažení z trouby vyndat na mřížku a nechat vystydnout.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé