Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Trhané vepřové v bulkách

0.0
Trhané vepřové v bulkách

Potřebné ingredience

* TRHANÉ VEPŘOVÉ: 1 kg libového vepřového masa bez kosti (plec, kýta...), 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce mleté červené papriky, ½ lžičky sušeného česneku, ½ lžičky sušeného zázvoru, 1 lžička soli, ¼ lžičky skořice, 25 ml jablečného octa, 100 ml vody; * BULKY: omládek (100 ml mléka, 1 lžíce Sladěnky, 125 g hladké mouky, ½ kostky čerstvého droždí), dále do těsta 140 ml mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžička soli, 125 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, Na potření: žloutek + trocha mléka, na posypání semínka (sezam, len...); * OBLOHA: kyselé okurky, rajčata, cibule, zelené saláty, olivy, nakládaná zelenina nebo houby, uvařená vejce...

Postup přípravy

(Skvělé trhané maso - inspirace z webu pradobroty.)

Do hrnce nalít vodu + jablečný ocet.

V misce smíchat cukr + papriku + česnek + zázvor + sůl + skořici
Maso v této směsi obalit a vložit do pomalého hrnce (zbytky koření nasypat na maso).

Pomalit na LOW 8 hodin (3,5l hrnec).

Hotové maso vyjmout z hrnce do mísy a vidličkou natrhat na vlákna.
Na maso nalít výpek podle chuti a promíchat.



Zatímco se pomalí, udělat bulky na burgery:

Nejprve zadělat omládek a nechat 40 minut kynout.
Poté přidat všechny suroviny do těsta a zpracovat v hladké těsto.
Nechat ho vykynout cca 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na cca 12 dílů.
Z každého kousku vyválet kuličku.
Každou kuličku rozplácnout a naskládat na plech vyložený pečícím papírem.
Nechat 30 minut nakynout (pokud hodně nabíhají, tak trochu rozplácnout).

Žloutek rozšlehat s mlékem.
Vykynuté bulky pomašlovat žloutkem s mlékem a posypat semínky.
Péct ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut (dokud nezezlátnou).

Bulky nechat zchladnout na mřížce.


Bulky proříznout a plnit trhaným masem a dalším...

V misce smíchat cukr + papriku + česnek + zázvor + sůl + skořici

Maso v této směsi obalit.

Do hrnce nalít vodu + jablečný ocet, vložit maso (zbytky koření nasypat na maso).

Pomalit na LOW 8 hodin (3,5l hrnec).

Hotové maso vyjmout z hrnce do mísy a vidličkou natrhat na vlákna. Na maso nalít výpek podle chuti a promíchat.

Nejprve zadělat omládek a nechat 40 minut kynout. Poté přidat všechny suroviny do těsta a zpracovat v hladké těsto. Nechat ho vykynout cca 1 hodinu. Vykynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na cca 12 dílů a z každého kousku vyválet kuličku.

Každou kuličku rozplácnout a naskládat na plech vyložený pečícím papírem. Nechat 30 minut nakynout (pokud hodně nabíhají, tak trochu rozplácnout).

Žloutek rozšlehat s mlékem.

Vykynuté bulky pomašlovat žloutkem s mlékem a posypat semínky. Péct ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut (dokud nezezlátnou). Bulky nechat zchladnout na mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie