Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

SMETANOVO- JOGURTOVÝ ZÁKUSEK S ANANASEM

0.0
SMETANOVO- JOGURTOVÝ ZÁKUSEK S ANANASEM

Potřebné ingredience

SUROVINY NA KORPUS: 2 balení BE BE sušenek, ½ kostky rozpuštěného, vlahého másla. SUROVINY NA NÁPLŇ: 3 husté bílé jogurty (nejlépe řecké), 3 deci smetany ke šlehání (nejlépe rostlinná), 2 PL moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 PL šťávy z kompotovaného ananasu, 4 rozmačkaná kompotovaná ananasová kolečka (nemusí být), 1-2 sáčky želatinového ztužovače. SUROVINY NA ŽELATINOVOU POLEVU: 4 kompotovaná ananasová kolečka, 2 PL jemného krystalového cukru (je třeba počítat s tím, že ananas i šťáva jsou již sladké), šťáva z jednoho citronu, zbytek kompotované ananasové šťávy (bez dvou PL do náplně-konzerva na celý recept-500 g), 4 plátky želatiny, 5 PL vody, 4 kolečka kompotovaného ananasu na ozdobu.

Postup přípravy

POSTUP-KORPUS:
Pomleté nebo nastrouhané sušenky promícháme s vlahým rozpuštěným máslem. Tuto směs pevně namačkáme na dno dortové formy s pečícím papírem a dáme zatuhnout do ledničky.

POSTUP-NÁPLŇ:
Jogurt dobře promícháme s cukry a ananasovou šťávou, dáme bokem. Nyní pracujeme rychle-zvlášť prošleháme v trošce vody želatinový ztužovač a tuto kaši vmícháme s pevně vyšlehanou smetanou (šlehačkou) do jogurtového základu-můžeme přidat i rozmačkaný ananas. Touto připravenou směsí ihned naplníme dortovou formu s máslovo-sušenkovým korpusem. Uhladíme povrch a necháme v ledničce ztuhnout.

POSTUP-POLEVA: Dobře rozmačkaný nebo rozmixovaný ananas spojíme s cukrem, citronovou i ananasovou šťávou a přilijeme rozehřátou tekutou želatinu (plátky je třeba předem namočit v pěti lžících vody, nechat nabobtnat a opatrně rozehřát v mikrovlnce). Promícháme a ihned polevou rovnoměrně zalijeme povrch jogurtové náplně ve formě. Celý dortík uložíme do ledničky a necháme ho řádně vychladit a zaležet tak, aby se chuťově spojil a také dobře i úhledně porcoval na jednotlivé zákusky. Přeji dobrou chuť.

K ozdobení tohoto lahodného zákusku můžeme použít vedle ananasových kousků i drobné, barevné ovoce. Velmi dobře se osvědčily čerstvé maliny a to jak chutí, tak i svou výraznou barevností.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluna 17. 3. 2019, 3:48
(Y) (Y)
yarkal 26. 3. 2019, 13:11
@Paluna (F)
plamenek 7. 3. 2019, 20:28
Dělala jsem podobný,jahodový,jen nahoru jsem už nedávala želatinu. A dospod jsem upekla piškot. Potřebovala jsem vyzkoušet stahovací kruh,aby mi nápň nevytékala. https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4882507
yarkal 22. 3. 2019, 16:58
@plamenek (Y)
spero 7. 3. 2019, 17:33
(clamp) Hned bych si dala. Takové zákusky mám ráda a ten Váš vypadá skvěle. (Y) (Y)
yarkal 16. 3. 2019, 18:42
@spero Děkuji za milou odpověď. (F)
Evula.U 7. 3. 2019, 14:24
Jarmilko, krasny zakusek a moc pekna fotecka. Urcite pripravim na nedeli, je velice lakavy (C)
yarkal 11. 3. 2019, 15:50
@Evula.U Děkuji Evičko (F) (F)
Evula.U 12. 3. 2019, 8:39
@yarkal Jarmilko, dekuji za recept, udelane a v nedeli snezene. Ananas mame radi (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie