(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Hluchec
Potřebné ingredience
3-4 syrové strouhané brambory, 500 g polohrubé mouky, 5 lž oleje, 1-2 vejce, majoránka, 8 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 50 g droždí, 500 ml horkého mléka
Postup přípravy
Je to vlastně Bramborová buchta, které u nás na Plzeňsku říkáme Hluchec.
Do hrnce dáme vrstvu droždí, mouky, brambor a zalijeme horkým mlékem. Necháme 5 minut stát a pak zamícháme. Přidáme ostatní přísady a proděláme. Při kynutí (celkem 1,5 hod.) ještě dvakrát promícháme metlou. Nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem, necháme 10 minut kynout a upečeme na 200°C. Během pečení potíráme sádlem.
Do těsta můžeme přidat i uzeninu.
Přeji dobrou chuť!
Do hrnce dáme vrstvu droždí, mouky, brambor a zalijeme horkým mlékem. Necháme 5 minut stát a pak zamícháme. Přidáme ostatní přísady a proděláme. Při kynutí (celkem 1,5 hod.) ještě dvakrát promícháme metlou. Nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem, necháme 10 minut kynout a upečeme na 200°C. Během pečení potíráme sádlem.
Do těsta můžeme přidat i uzeninu.
Přeji dobrou chuť!
Upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kubili
(upraveno)
19. 3. 2019, 11:55
Brambory vařené promačkané nebo nastrouhané syrové? Děkuji.
Marti W.
(upraveno)
19. 3. 2019, 12:42
@kubili
Syrové nastrouhané brambory. Už jsem to doplnila do receptu. Děkuji