(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
JABLEČNÝ KOLÁČ s piniovými oříšky
Potřebné ingredience
Ingredience: 150 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (BIO), 125 g krystalového cukru, 2 celá vejce, 4 PL mléka, 100 g rozpuštěného vlahého másla, malá špetička soli, drobné kostičky z jednoho oloupaného jablka do těsta, měsíčky ze dvou oloupaných jablek na povrch koláče, 3 PL třtinového cukru (stačí i běžný), rozpuštěné máslo na pokropení koláče, nasekané mandle nebo piniové oříšky.
Postup přípravy
Do pěny vyšleháme vejce s cukrem, přimícháme předem rozpuštěné vlahé máslo. Vaječnou směs dále spojíme se solí a mlékem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vhodíme do těsta jablečné kostičky.
Těsto rozprostřeme do nízké koláčové formy o průměru 26 cm (nebo do vyšší formy o průměru 24 cm) s pečícím papírem, naskládáme měsíčky jablek, posypeme piniovými jadérky nebo nasekanými mandlemi, pocukrujeme třtinovým cukrem a zakápneme vlahým rozpuštěným máslem. Pečeme dozlatova 40/45 minut v rozpálené troubě na 180 st. C.
Díky máslu a cukru se na povrchu moučníku při pečení tvoří chutná křupavá krustička. Voňavý koláček necháme vychladnout a jemně ho můžeme pocukrovat. Dobré pochutnání.
Těsto rozprostřeme do nízké koláčové formy o průměru 26 cm (nebo do vyšší formy o průměru 24 cm) s pečícím papírem, naskládáme měsíčky jablek, posypeme piniovými jadérky nebo nasekanými mandlemi, pocukrujeme třtinovým cukrem a zakápneme vlahým rozpuštěným máslem. Pečeme dozlatova 40/45 minut v rozpálené troubě na 180 st. C.
Díky máslu a cukru se na povrchu moučníku při pečení tvoří chutná křupavá krustička. Voňavý koláček necháme vychladnout a jemně ho můžeme pocukrovat. Dobré pochutnání.
Koláček můžeme upéct i na plechu a pak nakrájet na kostky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
yarkal
(upraveno)
19. 2. 2019, 8:56
Evula.U
(upraveno)
29. 8. 2020, 16:56
@yarkal