Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)
![Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/190126/11/j164487.jpg)
Potřebné ingredience
400g tapiokové mouky, 50 - 100g strouhaného parmazánu (s 50g nadýchanější, s 90g "gelové"), 1 a půl vejce nebo dvě malá (cca 75 - 85g), 200g tekutiny (voda + mléko), 80g oleje, sůl, pepř
Postup přípravy
Tekutinu s olejem zahřejeme a vlijeme k mouce, osolíme opepříme a zamícháme. Necháme vychladnout a přidáme parmazán a vejce. Necháme zcela vychladnout, můžeme připravit předem nechat v lednici. Tvoříme malé bochánky, které skládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 C 10min., poté teplotu zvýšíme na 185 a dopekame 5 - 7min. Bochánky by se měly nafouknout. Podáváme teplé. Uvnitř je konzistence gelová, "táhnoucí se". Pro méně gumovou variantu ubereme parmazán, pro více přidáme.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190126/11/k207810.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190126/11/k207811.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190126/11/k207812.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190126/11/k207813.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190126/11/k207814.jpg)
...
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/190126/11/k207815.jpg)
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé