(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Překládané sýrové pečivo
Potřebné ingredience
Na omládek: 100g vody, 40g hladké mouky, 18 - 20g droždí. Těsto: 250g pšeničné celozrnné mouky, 210g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 100g měkkého másla, 2 lžičky soli, 100g vody, 50g kefíru. Na promazávání: 2 lžíce rozpuštěného sádla, 150g strouhaného parmazánu. Navrch: bílek, sezamová semínka
Postup přípravy
Smícháme suroviny na omládek a necháme vzejít kvásek, poté přidáme další suroviny a vypracujeme těsto, které dáme kynout do lednice na 30min. Poté vyndáme, rozválíme na plát, potřeme sádlem a posypeme 1/3 sýru. Plát přeložíme zespodu a shora, poté "váleček" opět na třetiny - viz foto. Uložíme spojem dolů do lehce vymazané mísy a dáme do lednice na 30min. Po 30min. znovu zopakujeme (opatrně vyválet, potřít, posypat, složit, dát do lednice). Po dalších 30 min. postup zopakovat, ale už nedávat do lednice, ale rozválet na plát cca 2,5cm vysoký. Ostrým nožem nařezat mřížku a rozkrájet na kousky. Potřít bílkem a posypat sezamem. Nechat kynout dokud se nerozpálí trouba na 220 - 230°C. Péct na 220 - 230°C 10 - 15 min., na posledních 5 min. teplotu snížit na 200°C.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 1. 2019, 4:04