(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
nepečený dort ala tiramissu s čerstvími jahodami
Potřebné ingredience
200g moučkového cukru doba přípravy cca 60minut
2 pomazánková másla neochucená!!
2 smetany ke šlehání 30%
2 dětské piškoty asi tak 300g
1 lžíce kávy ( lepší je rozpustná)
popřípadě můžete dodat lžíci nějakého likéru(vaječného koňaku,mandlového likéru,popř.rumu)
Postup přípravy
v míse ušleháme do tužšího krému pomazánková másla s cukrem a šlehačkou.
uvaříme si hrnek silné kávy,do které můžeme dát kapku toho alkoholu,ale samozřejmě pro děti bez něj!!!
Pak si nějakou misku nebo dortovou formu vyložíme alobalem,ale nemusíte pokud nebudete chtít dost vyklopit!nádoba by měla mít asi tak 25-30 cm v průměru.a začínáme pokládat při variantě vyklápěcí(vyložená forma alobalem) nejdříve první vrstva Jahod,krásně poklademe celé dno,druhá vrstva je malinko jahody pomazat krémem,poklademe piškoty plochou stranou nahoru,které pokapeme kávou,pokapejte každou piškotu,pak je pomažeme krémem a pak můžeme pokračovat znovu jahodami nebo jednu vrstvu vynechat a pokračovat znovu piškotami a to se celé opakuje,krém by vám měl vystačit alespoň na 4 vrstvy a zakončení je pouze suchými(nepokapanými) piškody
pokud dort nebudete vyklápět,tak jsou vrstvy naruby,začíná se suchými piškoty,plochou stranou dolu!!
když jsme již udělaly poslední vrstvu,tak něčím zatížíme,třeba talířem a dáme tak na 2 hodiny do lednice
poté už jen vyklopíme z formy,sejmeme alobal,popřípadě krém uhladíme,můžeme ozdobit kakaem a polít sem tam čokoládou nebo nechat jen tak,i tak vypadá skvěle a ještě lépe chutná,tak Vám přeji dobrou chuť!!!
uvaříme si hrnek silné kávy,do které můžeme dát kapku toho alkoholu,ale samozřejmě pro děti bez něj!!!
Pak si nějakou misku nebo dortovou formu vyložíme alobalem,ale nemusíte pokud nebudete chtít dost vyklopit!nádoba by měla mít asi tak 25-30 cm v průměru.a začínáme pokládat při variantě vyklápěcí(vyložená forma alobalem) nejdříve první vrstva Jahod,krásně poklademe celé dno,druhá vrstva je malinko jahody pomazat krémem,poklademe piškoty plochou stranou nahoru,které pokapeme kávou,pokapejte každou piškotu,pak je pomažeme krémem a pak můžeme pokračovat znovu jahodami nebo jednu vrstvu vynechat a pokračovat znovu piškotami a to se celé opakuje,krém by vám měl vystačit alespoň na 4 vrstvy a zakončení je pouze suchými(nepokapanými) piškody
pokud dort nebudete vyklápět,tak jsou vrstvy naruby,začíná se suchými piškoty,plochou stranou dolu!!
když jsme již udělaly poslední vrstvu,tak něčím zatížíme,třeba talířem a dáme tak na 2 hodiny do lednice
poté už jen vyklopíme z formy,sejmeme alobal,popřípadě krém uhladíme,můžeme ozdobit kakaem a polít sem tam čokoládou nebo nechat jen tak,i tak vypadá skvěle a ještě lépe chutná,tak Vám přeji dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petra M+M
(upraveno)
20. 4. 2008, 16:35
moc dobrý nemáme rádi "klasické" dorty a tohle je výborné jen jsem místo kávy dala kakao a všem moc a moc chutnalo