(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Potřebné ingredience
30 dkg mletého hovězího masa( může být i mix-hovězí-vepřové),2 cibule,sádlo 4 brambory,1 bílá paprika, malý rajčatový protlak,1/2 lžičky kmínu,1 lžíce červené mleté papriky, sůl, pepř ,majoránka , česnek,3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme červenou papriku, zaprášíme 3 lžíce hladké mouky, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a kmín a vaříme asi půl hodiny. Mezitím si ve větším hrnci orestujeme maso na oleji a zalijeme připraveným vývarem z prvního hrnce. Přidáme rajský protlak brambory nakrájené na malé kostičky, bílou papriku pokrájenou na nudličky, prolisovaný česnek a podle potřeby ještě doplníme vodou, vaříme do změknutí brambor, nakonec přidáme majoránku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Evula.U
(upraveno)
5. 10. 2018, 21:25
Alenko, touto polevkou jste mi pripomnela detstvi



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
8. 10. 2018, 6:33
@Evula.U
Tak to jsem ráda Evi ,tuto polévku nám vařila maminka.Zdravím Alena

nahlásit