(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Hrníčkové hraběnčiny řezy
Potřebné ingredience
Ingredience Těsto 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1/2 prášku do pečiva 5 žloutků 1 lžíce mléka 1 kostka másla Náplň 6 jablek 5 bílků 1 špetka soli 100 g cukru moučka 2 lžičky skořice
Postup přípravy
Z ingrediencí na těsto vypracujeme rukama těsto, které zabalíme do fólie a dáme vychladit alespoň na hodinu.
Z těsta si vezmeme 2/3 a těstem vyložíme plech s pečícím papírem. Ze zbývající třetiny těsta potom uděláme mřížku.
Jablka nastrouháme nahrubo a z bílků a špetky soli ušleháme sníh, do kterého vmícháme cukr.
Na těsto dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí a nahoru rozetřeme rovnoměrně sníh.
Na závěr z těsta uděláme tenký váleček a uděláme na sníh požadovanou mřížku.
Hrníčkové hraběnčiny řezy pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 30 - 40 minut.
Z těsta si vezmeme 2/3 a těstem vyložíme plech s pečícím papírem. Ze zbývající třetiny těsta potom uděláme mřížku.
Jablka nastrouháme nahrubo a z bílků a špetky soli ušleháme sníh, do kterého vmícháme cukr.
Na těsto dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí a nahoru rozetřeme rovnoměrně sníh.
Na závěr z těsta uděláme tenký váleček a uděláme na sníh požadovanou mřížku.
Hrníčkové hraběnčiny řezy pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 30 - 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucccio
(upraveno)
2. 9. 2018, 22:50
Upekla jsem podle https://www.pomodo.cz/recepty/hrnkove-hrabenciny-rezy a mohu fakt doporučit.
nahlásit