Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem

0.0
Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem

Potřebné ingredience

Piškotové těsto - 3 žloutky, ze 3 bílků sníh, 150 g polohrubé mouky, kávová lžička prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 3 PL horké vody, 3 PL oleje Rybízové želé : 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Krém: 100 g másla, 250 g tvarohu v alobalu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka a jedním vanilkovým cukrem, 2 lžíce rumu. Na dokončení rybízová marmeláda... šlehačka

Postup přípravy

Kulatou dortovou formu vymažu omegou a vysypu hrubou moukou. Piškotové těsto - 3 bílky vyšlehám s vrchovatou lžící moučkového cukru, až se dělají špičky. Žloutky smíchám se zbylým cukrem, přidám olej a postupně přidávám polohrubou mouku, do které jsem zamíchala prášek do pečiva a špetičku soli, vodu a ušlehaný sníh. Možno přidat nastrouhanou citronovou kůru. Opatrně naliji do formy a ve vyhřáté troubě na 170 - 180 stupňů peču kolem 20 minut.
Úplně vychladlý korpus rozříznu, potřu rybízovou marmeládou a vrátím do ráfku. Krém - změklé máslo ušlehám s tvarohem, cukrem (cukru můžete dát víc podle vaší chuti) a rumem, postupně přidávám vychlazený uvařený vanilkový pudink (tvaroh a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil) a šleháme. Poté navrstvím na korpus a dám do lednice. Začnu připravovat želé.
Do rendlíku dám opraný, obraný červený rybíz, cukr, 100 ml vody a uvedu do varu. Ve zbylých 100 ml vody rozmíchám vanilkový pudink, naliju na rybíz, přivedu k varu a nechám asi 2 minuty vařit. Poté odstavím a ještě vlažné maliji na krém. V lednici nechám do druhého dne vychladit. Můžeme podávat se šlehačkou. Zákusek je pikantní. Místo rybízu můžeme použít maliny, ostružiny či borůrky, a to i ovoce mražené.

Tentokrát s meruňkovým, pudink je z domácí dřeně, o kterou už nikdo nestál

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalvíno 6. 2. 2021, 12:21
Hurá, mám hodně rybízu v mrazáku.Tak tohle určitě vyzkouším.Děkuji za inspiraci.Hanka (F)
krišon 14. 8. 2021, 21:42
@kalvíno Dělala jsem včera a už ho moc nezbylo. Je to náš nejoblíbenější rybízový moučník.
Paja 70 5. 2. 2021, 21:10
Výborný !!! Měla jsem zbytky mraženého rybízu a jahod. Do želé jsem dala puding s příchutí červeného rybízu. U nás jsem ho ještě neviděla, mám ho ž Německa. Zvýraznil chuť rybízu. Velmi osvěžující. Paní Alenko, všem dnes ke kávičce chutnal. Děkuji za dobrý recept.
krišon 14. 8. 2021, 21:47
@Paja 70 Děkuji. Také dělám i z mraženého rybízu. V zimě pak přijde krabička rybízu vhod.
danima3 16. 6. 2019, 14:30
Už se chladí. Jen jsem dělala s jahodami. Vypadá výborně. (Y)
kyša 16. 6. 2019, 13:22
Vyborny osvezujici moucnik (Y) (clamp) (Y) urcite nepecu naposledy (F)
krišon 18. 6. 2019, 20:42
@kyša Děkuji, dělám ho ráda, použít se dá jakékoliv ovoce nebo i kompot (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie