Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem
Potřebné ingredience
Piškotové těsto - 3 žloutky, ze 3 bílků sníh, 150 g polohrubé mouky, kávová lžička prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 3 PL horké vody, 3 PL oleje Rybízové želé : 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Krém: 100 g másla, 250 g tvarohu v alobalu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka a jedním vanilkovým cukrem, 2 lžíce rumu. Na dokončení rybízová marmeláda... šlehačka
Postup přípravy
Úplně vychladlý korpus rozříznu, potřu rybízovou marmeládou a vrátím do ráfku. Krém - změklé máslo ušlehám s tvarohem, cukrem (cukru můžete dát víc podle vaší chuti) a rumem, postupně přidávám vychlazený uvařený vanilkový pudink (tvaroh a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil) a šleháme. Poté navrstvím na korpus a dám do lednice. Začnu připravovat želé.
Do rendlíku dám opraný, obraný červený rybíz, cukr, 100 ml vody a uvedu do varu. Ve zbylých 100 ml vody rozmíchám vanilkový pudink, naliju na rybíz, přivedu k varu a nechám asi 2 minuty vařit. Poté odstavím a ještě vlažné maliji na krém. V lednici nechám do druhého dne vychladit. Můžeme podávat se šlehačkou. Zákusek je pikantní. Místo rybízu můžeme použít maliny, ostružiny či borůrky, a to i ovoce mražené.
Tentokrát s meruňkovým, pudink je z domácí dřeně, o kterou už nikdo nestál
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé