(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 180 g krystalového cukru, 95 g měkkého másla, 3 celá vejce, 1 deci mléka. Ostatní suroviny: 2 oloupaná jablka, 150 g červeného rybízu, 1 sáček vanilkového cukru.
Postup přípravy
Předem oloupeme jablka a nakrájíme na větší měsíčky.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.
Vyšleháme vejce s cukrem a máslem, přidáme mléko, nakonec přimícháme mouku s pečícím práškem.
Těsto stejnoměrně vlijeme do máslem vymazané formy (26/28 cm) s vyšším okrajem, vložíme rybíz (1 cm od okraje necháme volné) a zamáčkneme jablkové měsíčky.
Můžeme, ale nemusíme vše posypat třtinovým cukrem nebo drobenkou.
Upečeme v rozehřáté troubě zhruba 50-60 minut při teplotě 180 st. C.
Po čtyřiceti minutách provedeme zkoušku špejlí.
Po vychladnutí koláč bohatě posypeme vanilkovým cukrem.
Dobré pochutnání.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.
Vyšleháme vejce s cukrem a máslem, přidáme mléko, nakonec přimícháme mouku s pečícím práškem.
Těsto stejnoměrně vlijeme do máslem vymazané formy (26/28 cm) s vyšším okrajem, vložíme rybíz (1 cm od okraje necháme volné) a zamáčkneme jablkové měsíčky.
Můžeme, ale nemusíme vše posypat třtinovým cukrem nebo drobenkou.
Upečeme v rozehřáté troubě zhruba 50-60 minut při teplotě 180 st. C.
Po čtyřiceti minutách provedeme zkoušku špejlí.
Po vychladnutí koláč bohatě posypeme vanilkovým cukrem.
Dobré pochutnání.
Jablíčka můžeme vyměnit za broskve a doplnit mandlemi. Ale koláč je výborný i v kombinaci s jiným ovocem, např. s hruškami, meruňkami, švestkami…
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
23. 7. 2018, 14:10
koláč vypadá moc pěkně
Evula.U
(upraveno)
24. 7. 2018, 6:47
@bedla7
Hanicko, dekuji a preji krasne dny
spero
(upraveno)
22. 7. 2018, 22:45
Evičko, ten koláč vypadá báječně.
Evula.U
(upraveno)
24. 7. 2018, 6:55
@spero
Ivanko, vazim si Vasich slov dekuji a preji krasne leto