(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny na kakaový korpus: 110 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžíce práškového kakaa, 95 g jemného krystalového cukru, 5 vajec. Suroviny na smetanovou náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 sáčky vanilkového cukru (můžeme dosladit podle zvyku), 150 g bílého jogurtu, 4 želatinové plátky.
Postup přípravy
Postup-korpus:
Celá vejce vyšleháme s krupičkovým cukrem a pak už jen stěrkou vmícháme do vaječné pěny mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 180 st. C a pak necháme vychladnout.
Pokud jsme upekli větší a tenký plát, rozkrojíme ho napůl. Jestliže jsme ale použili menší plech a korpus je vyšší, rozřízneme ho podélně na dvě nižší poloviny.
Dokončení:
Želatinu předem necháme nabobtnat v trošce vody a smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem.
Základ smetanové pěny tvoří jogurt, který pečlivě vymícháme s rozehřátou vlažnou želatinou.
Tuto želatinovo-jogurtovou směs ihned spojíme s pevně vypracovanou šlehačkou a výslednou náplň rozetřeme na spodní plát korpusu.
Druhým kakaovým dílem překryjeme a necháme vychladit a zaležet do druhého dne. Zákusek pak před podáváním můžeme ozdobit čerstvým ovocem, čokoládovou nebo kakaovou polevou, ale také ovocnou omáčkou.
Přeji dobrou chuť.
Celá vejce vyšleháme s krupičkovým cukrem a pak už jen stěrkou vmícháme do vaječné pěny mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 180 st. C a pak necháme vychladnout.
Pokud jsme upekli větší a tenký plát, rozkrojíme ho napůl. Jestliže jsme ale použili menší plech a korpus je vyšší, rozřízneme ho podélně na dvě nižší poloviny.
Dokončení:
Želatinu předem necháme nabobtnat v trošce vody a smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem.
Základ smetanové pěny tvoří jogurt, který pečlivě vymícháme s rozehřátou vlažnou želatinou.
Tuto želatinovo-jogurtovou směs ihned spojíme s pevně vypracovanou šlehačkou a výslednou náplň rozetřeme na spodní plát korpusu.
Druhým kakaovým dílem překryjeme a necháme vychladit a zaležet do druhého dne. Zákusek pak před podáváním můžeme ozdobit čerstvým ovocem, čokoládovou nebo kakaovou polevou, ale také ovocnou omáčkou.
Přeji dobrou chuť.
Důležité je nechat zaležet plněný moučník v ledničce alespoň 6 hodin, nejlépe do dalšího dne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
16. 7. 2018, 20:26
vyzerá veľmi veľmi veľmi dobre a aj na prípravu jednoduchý
karma75
(upraveno)
16. 7. 2018, 16:42
Nádhera , vyzkouším, děkuji za recept
yarkal
(upraveno)
25. 7. 2018, 19:21
@karma75
Děkuji
MParis
(upraveno)
16. 7. 2018, 13:41
vypadají lákavě
yarkal
(upraveno)
23. 7. 2018, 16:01
@MParis
bubík4
(upraveno)
9. 7. 2018, 21:51
vypadá to skvěle
yarkal
(upraveno)
21. 7. 2018, 16:58
@bubík4
Evula.U
(upraveno)
8. 7. 2018, 19:49
Krasny moucnik, akorat pro me, zadny tvaroh, ktery, bohuzel, zde nesezenu. Dekuji Jarmilko, za recept
yarkal
(upraveno)
19. 7. 2018, 17:51
@Evula.U
Děkuji