Kuřecí fajita
Potřebné ingredience
4 větší kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)
Postup přípravy
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny přísady na koření Fajita smíchat
Na pánev s olejem dát všechnu papriku + cibuli, přidat 2 lžičky koření Fajita a restovat, dokud papriky nezměknou.
Masovou kapsu naplnit zeleninou z pánve a z obou stran poprášit zbylým kořením.
Okořeněné kapsy vložit do hrnce (případně trochu vymazaného máslem) a podlít vodou.
Pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).
Potom opatrně vyjmout kapsy z hrnce a v teple nechat odležet cca 10 minut (když se krájí hned, mají tendenci se rozpadat).
Šťávu v hrnci dle potřeby zahustit trochou instantní jíšky.
Nejprve si připravit všechny suroviny: všechny papriky pokrájet na tenké proužky, cibuli pokrájet na tenké plátky, naříznout z boku maso a vytvořit kapsu, všechny přísady na koření Fajita smíchat.
Na pánev s olejem dát všechnu papriku + cibuli + 2 lžičky koření Fajita.
Restovat, dokud papriky nezměknou.
Masovou kapsu naplnit zeleninou z pánve.
Z obou stran poprášit zbylým kořením.
Okořeněné kapsy vložit do hrnce (případně trochu vymazaného máslem) a podlít vodou.
Pomalit na LOW 5-6 hodin. Potom opatrně vyjmout kapsy z hrnce a v teple nechat odležet cca 10 minut (když se krájí hned, mají tendenci se rozpadat). Šťávu v hrnci dle potřeby zahustit trochou instantní jíšky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé