(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Sirup z květů černého bezu
Potřebné ingredience
20 lvětů černého bezu (může být i více), 6 dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru
Postup přípravy
2 litry vody převaříme a rozpustíme v ní 6 dkg kyseliny citronové, zchladlé nalijeme na 20 květů a necháme 24 hodin louhovat. Potom přecedíme přes hustý cedník nebo plátýnko, květy lehce vymačkáme, přidáme 2 kg cukru a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Hotový sirup nalijeme do lahví a zavíčkujeme. Nesterilizuje se, lahve doporučuji tmavé (fernet, myslivec, whisky). Používám jako sirup do vody nebo do čaje, je výborný v zimě při nachlazení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Danda Moštěničák
(upraveno)
20. 5. 2018, 22:16
V pátek a v sobotu jsem udělala, dnes již 2 skleničky rozdala, všichni chválili.