(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Křehké rohlíky
Potřebné ingredience
210 - 230g vody, 10g cukru,50gměkkého másla, 7-8g soli, 450g hladké mouky, 18g droždí. Náplň: 100g měkkého másla, 50g hladké mouky. Vejce na potření, kmín na posypání
Postup přípravy
Z vody, droždí, cukru a 50g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme zbytek a dvě lžíce rozšlehaného vajíčka (zbytek bude na potření) a vypracujme těsto. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme kynout v lednici 45 - 60min. Poté rozválíme na obdélník a na něj natřeme pastu z mouky a másla. Složme na třetiny, otočíme a opět na třetiny (vznikne balíček). Dáme ho do mísy spojem dolů a necháme kynout 45min. v lednici. Poté opatrně rozválíme (aby nevytekla náplň) a opět složíme stejným způsobem. Ještě jedenkrát opakujeme. Po posledním lednicovém kynutí těsto rozdělíme na dvě části, z každé postupně vyválíme kruh a nakrájíme na osminky, Od širší strany zarolujeme do rohlíku. Na plechu necháme ještě nakynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C 10min., poté na 200°C 5-8 min. Recept z pekarnomanie.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vladkadasva
(upraveno)
11. 5. 2018, 14:58
Před chvilkou jsem je dopekla. S těstem se dobře pracuje, je krásně hladké, nelepivé a chuťově jsou rohlíky výborné, křehké, vláčné, prostě mňam! Díky za recept
Evula.U
(upraveno)
10. 5. 2018, 19:01
Krasne rohlicky