SLADKÝ CHLEBÍČEK s kakaovými kuličkami
Potřebné ingredience
Základní světlé těsto-suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g krystalového cukru, 150 g másla (nebo 120 g oleje), 150 g mléka, 4 celá vejce, 2 KL kypřícího prášku do pečiva. Těsto na kakaové kuličky-suroviny: 300 g základního světlého těsta, 20 g kakaa, 30 g čokoládových bílých peciček (nebo hrubě nastrouhaná bílá čokoláda), 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní: 8-10 malých kulatých formiček na kuličky, které vyložíme alobalem, nebo malý plíšek, pokud nejsou kulaté formičky, chlebíčková forma na upečení celého moučníku.
Postup přípravy
Když je vše dobře spojené, vmícháme pozvolna mouku (pracujeme již jen ručně a krátce), z které odebereme 1 PL.
Kypřící prášek máme zatím stále bokem.
Kakaové kuličky-postup: Do další misky oddělíme 300 g těsta, přidáme do něj kakao spojené s jednou KL kypřícího prášku do pečiva, čokoládové pecičky a dobře smícháme. Kakaovým těstem naplníme kulaté formičky, nebo menší plíšek. Pečeme asi 15-20 minut při teplotě 180 st. C. Propečenost zkoušíme špejlí, pak kuličky z formiček vyjmeme, pokud jsme pekli na plíšku, tak korpus nakrájíme na menší kostky.
Dokončení: Do zbývajícího světlého těsta přidáme 2 KL kypřícího prášku smíchaným s 1 PL mouky a lehce promícháme.
Kakaové kuličky nebo kostečky rozložíme na dno vymazané chlebíčkové formy a naplníme světlým těstem.
Pečeme při teplotě 180 st. C asi 35-40 minut.
Dobré pochutnání.
Dozlatova upečený moučník i s kuličkami.
Chlebíček necháme dobře vychládnout a pak ho stačí jemně pocukrovat.
Zajímavá kuličková mozaika na řezu. Znatelné jsou i bílé čokoládové pecičky.
Formičky na pečení kuliček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé