Toustový chleba
![Toustový chleba](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/180328/11/j163985.jpg)
Potřebné ingredience
Thangzhong: 115g vody + 25g hladké mouky. Těsto: 420g hladké mouky, 8 g soli, 1 malé vejce, 35g měkkého másla, 6g sušeného droždí, 130g plnotučného mléka, 10g cukru (pro sladkou variantu 45g cukru)
Postup přípravy
25g mouky rozmícháme metličkou ve 115g vody a zahříváme do zhustnutí (cca 65°C, 1-2 minuty), necháme vychladnout. Poté vše smícháme v robotu a vypracujeme těsto. Necháme kynout asi hodinu. Na vále propracujeme, necháme chvíli odpočinout a stočíme (jako roládu) do máslem vymazané biskupské formy. Přikryjeme a necháme zase asi hodinu kynout. Pečeme na 180°C asi 30min. Pro dvoubarevnou variantu hned po prvním hnětení odebereme část těsta a do zbytku dáme kakao a necháme ještě propracovat, aby se vstřebalo.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/180328/11/k207000.jpg)
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé