Vepřové v kapustě
Potřebné ingredience
500 g vepřové plece, slanina (lze vynechat), kapusta, cibule, 5 stroužků česneku, pepř, sůl, instantní jíška na zahuštění
Postup přípravy
- maso pokrájet na větší kostky
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na kostičky
- kapustové listy oddělit, vykrojit silná žebra, pokrájet na proužky
Kapustu blanšírovat - vhodit do osolené vroucí vody, povařit cca 1 minutu a zchladit v ledové vodě.
Slaninu a cibuli spolu osmahnout na pánvi a nasypat na dno hrnce.
Na to rozložit blanšírovanou kapustu.
Na tuku po cibuli osmahnout kostky masa a rozložit je do hrnce na kapustu, osolit, opepřit.
Na maso nasypat česnek.
Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).
Vyjmout maso, promíchat a podle potřeby upravit hustotu kapusty instantní jíškou.
Nejprve připravit suroviny: - maso pokrájet na větší kostky, slaninu pokrájet na kostičky, cibuli pokrájet na drobno, česnek pokrájet na kostičky, kapustové listy oddělit, vykrojit silná žebra a pokrájet na proužky.
Kapustu blanšírovat - vhodit do osolené vroucí vody, povařit cca 1 minutu a zchladit v ledové vodě.
Slaninu a cibuli spolu osmahnout na pánvi a nasypat na dno hrnce. Na to rozložit blanšírovanou kapustu.
Na tuku po cibuli osmahnout kostky masa a rozložit je do hrnce na kapustu, osolit, opepřit. Na maso nasypat česnek.
Pomalit 6 hodin na LOW. Vyjmout maso, promíchat a podle potřeby upravit hustotu kapusty instantní jíškou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé