(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Frankfurská jemná polévka
Potřebné ingredience
5 nožiček frankfurkských párků, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 3 větší brambory, 1 kostka masox, 3 lžičky sladké mleté papriky, hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl
Postup přípravy
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlatova. Hrnec po té odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hl. moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme 2l vody a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání vaříme 30 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po provaření základu vložíme do polévky brambory a opět vaříme na mírném ohni 30 minut. Po té přidáme frankfurské párky povaříme asi 15 minut a na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem, solí a na jemno nasekanou petrželovou natí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DanušaP
(upraveno)
2. 1. 2018, 14:47
15 minut vařit pokrájené párky? to teda musí být dobrota
nahlásit
Kristýna234
(upraveno)
2. 1. 2018, 14:19
Dostala jsem na ní chuť, dnes vyzkouším. )
nahlásit