(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
BABIČČINY KORNOUTKY
Potřebné ingredience
OŘECHOVÁ HMOTA: 4 bílky, 150 g moučkového cukru, 100 g jemně mletých ořechů, 100g hladké mouky (prosáté), špetka soli
Postup přípravy
Těsto: Z Bílků, cukru a soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pozvolna vmícháme ořechy a mouku. Z hmoty pak na plech s pečícím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm (hmotu buď roztíráme kartou, nebo tvarujeme přes šablonu). Pečeme na 250° cca 5 minut (až okraje zrůžoví). Ještě horké na plechu stáčíme do kornoutků a necháme vychladnout.
Náplň: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu (musí tvořit lesklé špičky), poté přidáme džem a šleháme dokud se obě hmoty dokonale nespojí. (50g džem, 6 bílků, 100g cukru krupice)
Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou.
- V cukrárnách se jako nápľň používá hmota do indiánků. Na domácí pečení mi to ale přijde zbytečně složité, proto to tak většinou nedělám, ale pokud si chce někdo udělat kornoutky jako z cukrárny ...
Náplň do indiánků: (3 bílky, 30g cukru krupice, 1/2 lžičky kyseliny citrónové rozpuštěné v trošce vody, Lžíce červené marmelády, růžové barvivo - stačí malinko, cukrový rozvar ze 100g krupicového cukru)
První si uvaříme cukrový rozvar - na cukr nalejeme vodu tak, aby voda sahala kousíček nad cukr, za stálého míchání přivedeme k varu a až se rozvar začne "táhnout" odstavíme. Vše ostatní společně ušleháme v tuhý sníh, do kterého POMALU za stálého šlehání přiléváme horký rozvar a šleháme dokud hmota nezhoustne :)
Náplň: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu (musí tvořit lesklé špičky), poté přidáme džem a šleháme dokud se obě hmoty dokonale nespojí. (50g džem, 6 bílků, 100g cukru krupice)
Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou.
- V cukrárnách se jako nápľň používá hmota do indiánků. Na domácí pečení mi to ale přijde zbytečně složité, proto to tak většinou nedělám, ale pokud si chce někdo udělat kornoutky jako z cukrárny ...
Náplň do indiánků: (3 bílky, 30g cukru krupice, 1/2 lžičky kyseliny citrónové rozpuštěné v trošce vody, Lžíce červené marmelády, růžové barvivo - stačí malinko, cukrový rozvar ze 100g krupicového cukru)
První si uvaříme cukrový rozvar - na cukr nalejeme vodu tak, aby voda sahala kousíček nad cukr, za stálého míchání přivedeme k varu a až se rozvar začne "táhnout" odstavíme. Vše ostatní společně ušleháme v tuhý sníh, do kterého POMALU za stálého šlehání přiléváme horký rozvar a šleháme dokud hmota nezhoustne :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
10. 12. 2017, 10:52