(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
MEDOVÉ PERNÍČKY Z CELOZRNÉ ŠPALDOVÉ MOUKY
Potřebné ingredience
Suroviny: 380 g celozrnné špaldové mouky, 130 g moučkového cukru, 3 lžíce medu, 1 lžička sody, 60 g rozpuštěného másla, 2 vejce, lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo hotového perníkového koření), lžíce holandského kakaa, asi 50 ml mléka
Postup přípravy
Postup: Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci. Propracujte obě části dohromady, pokud nebude těsto dostatečně vláčné, přidejte trochu mléka. Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte alespoň na hodinu do lednice.
Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečte na 180 °C dozlatova. Vychladlé perníčky zdobte bílkovou pěnou.
Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečte na 180 °C dozlatova. Vychladlé perníčky zdobte bílkovou pěnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé