(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
ŠPALDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
Suroviny: 175 g másla, 50 g moučkového cukru, 215 g hladké špaldové mouky, 75 g mletých vlašských ořechů, špetka soli Směs na obalení: 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Postup: Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte přes noc do lednice.
Vyložte plech pečicím papírem a předehřejte troubu na 160 °C. Z těsta vyválejte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejné díly podle toho, jak velké chcete mít rohlíčky. Z každého dílku rukama vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte s rozestupy na plech a poté pečte dorůžova.
Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vyložte plech pečicím papírem a předehřejte troubu na 160 °C. Z těsta vyválejte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejné díly podle toho, jak velké chcete mít rohlíčky. Z každého dílku rukama vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte s rozestupy na plech a poté pečte dorůžova.
Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé