Veselé řezy jako kravička Milka
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 380 g nahrubo nastrouhané cukety, 3 PL oleje, 200 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL skořice. Poleva: 130 g bílé čokolády, 4 PL šťávy z borůvek, 1 bílá poleva Carla.
Postup přípravy
Je to již 9 let, co jsem dělala podle zde zveřejněného receptu buchtu a la kravička Milka. S korpusem byl problém, ale poleva dobrá. Teď jsem měla chuť na borůvky a potřebovala jsem zpracovat poslední cuketu, proto jsem jako korpus udělala cuketovou buchtu, ale může být klidně i hrnková nebo jakákoliv jiná. Tady jde hlavně o polevu.
Od léta mám v mrazničce lesní borůvky. Na polevu potřebujeme povařit asi 2 lžíce borůvek s 1 lžící cukru a asi 3 lžícemi vody. (Nebo můžeme použít borůvkový kompot.)
Nad párou rozpustíme bílou čokoládu, odstavíme ji a vmícháme do ní přes sítko přecezené 4 lžíce studené borůvkové šťávy. Polevu rozetřeme na studený korpus a hned bílou polevou nastříkáme fleky. Necháme vše ztuhnou a pak krájíme nožem pilkou.
Od léta mám v mrazničce lesní borůvky. Na polevu potřebujeme povařit asi 2 lžíce borůvek s 1 lžící cukru a asi 3 lžícemi vody. (Nebo můžeme použít borůvkový kompot.)
Nad párou rozpustíme bílou čokoládu, odstavíme ji a vmícháme do ní přes sítko přecezené 4 lžíce studené borůvkové šťávy. Polevu rozetřeme na studený korpus a hned bílou polevou nastříkáme fleky. Necháme vše ztuhnou a pak krájíme nožem pilkou.
celé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé