(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rakytníkový sirup
Potřebné ingredience
1 kg - bobule rakytníku, 1,5 kg - cukr, 7 dkg - kyselina citronová.
Postup přípravy
Bobule rakytníku umyjeme a odšťavníme, šťávu smícháme s cukrem a kyselinou citronovou, přivedeme k varu, vypneme, plníme do lahví a používáme jako sladidlo do čaje v době viróz nebo jako šťávu smíchanou s vodou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
17. 10. 2018, 10:08
už se těším až si je natrhám a sirup udělám
stanule
(upraveno)
17. 10. 2018, 12:27
@lidare
Já si myslím, že už je na rakytník pozdě. Sbírají se obvykle koncem srpna až do půlky září Později se už moc nedají, jsou přezrálé a praskají v ruce. Nicméně držím palce, třeba budete mít štěstí
lidare
(upraveno)
19. 10. 2018, 16:49
@stanule
Právě že jsou krásně pevné,zkusila jsem dát větvičku do mrazáku a pak to šlo pěkně oklepat,takže to bude dobré.Někdo nechává až do mrazů venku