(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
špaldová kašička
Potřebné ingredience
150 ml rýžového nebo špaldového mléka v biokvalitě ( např. IsolaBio), špatka kvalitní mořské soli (nebělené), špaldová celozrnná krupice( např. Biolinie) - množství dle potřebné hustoty, na polití javorový sirup, máslo (prodává Plus), skořici (Sonnentor)
Postup přípravy
Do hrnce se silným dnem dáme ohřát obilné mléko se špetkou solí. Když mléko začně pěnit, tak stáhneme oheň, vsypeme krupičku a pomalu mícháme, dokud nebude kašička dle naší představy hustá.
Necháme pomalu táhnout ještě cca 3 minutky. Kašičku podávám v malých mističkách politou javorovým sirupem, ozdobenou skořicí a máslem. Tahle kašička je i výborným dezertem pro dospělé.
Necháme pomalu táhnout ještě cca 3 minutky. Kašičku podávám v malých mističkách politou javorovým sirupem, ozdobenou skořicí a máslem. Tahle kašička je i výborným dezertem pro dospělé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé