(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
zelenina na nakládání masa
Potřebné ingredience
mrkev, celer ,petržel, sladkokyselý lák ředěný 1:1
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer petržel) nakrouhám do sklenic a zaliji dobrým lákem , zředěným vodou 1:1.
Použiji i s nálevem na naložení masa např. na svíčkovou.
Nejvíc dávám mrkve, zpracuji tak i nevzhedné či drobné výpěstky ze zahrádky.
Stejně nakládám kopr. Mladé výhonky stočím šroubovitě do skleničky, zarovnám přečuhující stonky a zaleji náleven , ředěným 1:1. Při vaření koprové omáčky použiji na ochucení i nálev.
Použiji i s nálevem na naložení masa např. na svíčkovou.
Nejvíc dávám mrkve, zpracuji tak i nevzhedné či drobné výpěstky ze zahrádky.
Stejně nakládám kopr. Mladé výhonky stočím šroubovitě do skleničky, zarovnám přečuhující stonky a zaleji náleven , ředěným 1:1. Při vaření koprové omáčky použiji na ochucení i nálev.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
9. 10. 2017, 13:00
Ten nálev, je myšleno 1 díl láku (lák na okurky) a 1 díl vody?
nahlásit
7879
(upraveno)
10. 10. 2017, 10:21
@sympatie
Ano, dávám svůj oblíbený lák na okurky . Pokud dáváte koření do láku,necháte ho na dně hrnce. Dále můžete přidat vodu (aby bylo potopené maso) až při nakládání masa ,kdy dávám i koření, špek atd.Vše podle množství masa a jak máte rádi navinulou chuť.Doporučuji poprvé vyzkoušet - před pečením slít část nálevu, nechat vedle na přilévání. I ta zelenina je natáhnutá lákem. Jinak výborné na kančí maso i králíka, vepřové.
nahlásit