(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Rozpeky
Potřebné ingredience
250ml mléka, 40g cukru, 80g měkkého másla, 2 žloutky, 500g hladké mouky, 1/2 kostky droždí, sůl, máslo na potření
Postup přípravy
Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme 30-60 min. kynout, poté vytvarujeme bochánky a dáme je na plech. necháme kynout 30min. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 20 min. Ještě horké je potřeme máslem.
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jusinka
(upraveno)
24. 3. 2020, 14:38
Vyzkoušeno a jsou jako od babičky . Dekuji
nahlásit
ZuHud
(upraveno)
16. 3. 2020, 10:57
Dobrý den, chtěla jsem Vám moc poděkovat. Toto dělávala moje babička, ale na recept jsem se jí nestihla zeptat. Recept je naprosto, ale naprosto luxusní a já vám za něj moc, moc děkuji !!!!!
nahlásit
li.za.rd
(upraveno)
17. 3. 2020, 7:39
@ZuHud
nahlásit
Nadys
(upraveno)
9. 10. 2017, 12:51
nahlásit
lenule11111
(upraveno)
8. 10. 2017, 17:52
Dá se to použít jako bulka na hamburger?
nahlásit
li.za.rd
(upraveno)
9. 10. 2017, 12:37
@lenule11111
Určitě dá. Já to nejím, tak nevím, ale prý tak má i chutnat - je mírně nasládlá.
nahlásit
krišon
(upraveno)
8. 10. 2017, 18:13
@lenule11111
Dá, posypete semínky a je luxusní bulka
nahlásit
Hanca1978
(upraveno)
8. 10. 2017, 17:36
Mariko,to musím zkusit. Dělávala je moje babička, jedli jsme nejčastěji ke kapustě a říkali tomu "pecivály"....
nahlásit
li.za.rd
(upraveno)
9. 10. 2017, 12:38
@Hanca1978
My jsme je měli k dušené mrkvi a bylo to dobré.
nahlásit
krišon
(upraveno)
8. 10. 2017, 18:14
@Hanca1978
U nás zase děláme k houbové omáčce, dušené mrkvi, čočce na kyselo ....
nahlásit