(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Béřovický králík
Potřebné ingredience
králičí díly (ideálně stehna, je možné přihodit i jiný druh masa - kotletu, bůček, kuře....), v případě potřeby trochu jíšky; * MARINÁDA: 1 dcl oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky hořčice, ½ lžičky mletého bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku
Postup přípravy
Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu.
Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit do lednice na 12-24 hodin.
Poté přidat panáka vody a pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).
V případě potřeby výpek trochu zahustit jíškou.
(V tomto případě příloha šťouchané brambory s lehce podušeným baby špenátem.)
Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit do lednice na 12-24 hodin.
Poté přidat panáka vody a pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).
V případě potřeby výpek trochu zahustit jíškou.
(V tomto případě příloha šťouchané brambory s lehce podušeným baby špenátem.)
Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu. Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit do lednice na 12-24 hodin.
Poté přidat panáka vody a pomalit na LOW 5-6 hodin. V případě potřeby výpek trochu zahustit jíškou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janulínek
(upraveno)
28. 9. 2017, 16:55
Lze připravit i v normální troubě?
nahlásit
Ayra
(upraveno)
28. 9. 2017, 21:10
@Janulínek
Určitě ano, akorát čas bude jiný a bude se to muset víc podlévat.
nahlásit
Hanca1978
(upraveno)
28. 9. 2017, 15:44
To vypadá super. Určitě zkusím, zrovna teď máme úrodu králíčků. Dnes jsme měli králičí musaku /u mě v albu můžete mrknout/. LOW myslíte na nízkou teplotu?
nahlásit
Ayra
(upraveno)
28. 9. 2017, 16:44
@Hanca1978
Ano, LOW myslím nižší stupeň. Musaku určitě vyzkouším - to vypadá do pomalého hrnce jak dělané
nahlásit