Ratatouille pro 4 osoby
Potřebné ingredience
2 lilky, 3 menší cukety, 4 rajčata, 2 papriky (kapie červená a žlutá- z každé použijeme polovinu!), 2 cibule, 5 šalotek, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 dcl šampaňského nebo suchého bílého vína, snítku rozmarýnu, 6 kuliček nového koření, provensálské koření, hrst bazalky, pepř a sůl. Všechny suroviny nejlépe v bio kvalitě!!!
Postup přípravy
Ratatouille nemá mít kašovitý charakter, jednotlivé kusy zeleniny by měly zůstat v rozeznatelném tvaru. Jídlo by však mělo mít měkkou konzistenci.. Podávejte s bílým chlebem, francouzkou bagetou nebo s vařenými brambory.
Ratatouille musí mít trochu šťávy, nesmí však v tekutině plavat, nesmí připomínat polévku.
Může se podávat jako příloha k masu, ale maso by nemělo být jeho přímou součástí.
Také nemá připomínat německý zeleninový Eintopf, nesmí vypadat jako kaše a nepatří do něj uzenina ani vejce.
šalotka
česnek na kousky
cibule na jemno
spařená nakrájená rajčata bez jadřinců
cukety rozkrojit podél a nakrájet na kusy
ostatní zelenina....vypocené lilky opláchout!
rozmarýn a bazalka
Koření
množství koření
olivový olej
bílé suché víno 1 dcl
cibuli a šalotku necháme na olivovém oleji zezlátnout...
přidáme papriky
oloupaná rajčata, česnek na kousky
cukety
nakrájený opláchnutý lilek
přidáme koření a 1 dcl bílého vína- nemusí se přidávat, kdo nechce...
přiklopíme pokličkou a dusíme 15 min.na mírném ohni
a je hotovo! Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé