Crumble - jablečno-švestkový
Potřebné ingredience
* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček (jemné Emco), 70 g pšeničné mouky (může být i celozrnná), 70 g třtinového cukru, 1 lžička skořice, špetka soli; * NÁPLŇ: 4-5 jablek, 8 větších švestek (samozřejmě je možno použít jiný poměr ovoce i jiné druhy), 70 g třtinového cukru, 30 g vanilkového cukru, ½ lžičky skořice; * NA POVRCH: plátky mandlí (nebo jiných ořechů); * KRÉM: lžíce Mascarpone, 2 lžíce zakysané smetany (a případně na poprášení trochu strouhané hořké čokolády)
Postup přípravy
Jablka oloupat, vykrojit jádřinec a pokrájet na cca 1 cm silné plátky, švestky vypeckovat a pokrájet na čtvrtky.
Ovoce nasypat do hrnce a přidat třtinový cukr + vanilkový cukr + skořici.
Směs promíchat.
Ze všech surovin na drobenku připravit drobenku a navrstvit jí na jablka, povrch posypat mandlemi.
Pomalit na LOW 3 hodiny (3,5l hrnec).
Poté hrnec vypnout a nechat stát ještě minimálně ½ - 1 hodinu (a klidně déle - víc rozleželé je lepší, výborné i studené).
Mascarpone a kysanou smetanu umíchat v hladký krém - přidat na talíři.
Dno hrnce vymazat máslem. Jablka oloupat, vykrojit jádřinec a pokrájet na cca 1 cm silné plátky, švestky vypeckovat a pokrájet na čtvrtky. Ovoce nasypat do hrnce a přidat třtinový cukr + vanilkový cukr + skořici.
Směs promíchat. Ze všech surovin na drobenku připravit drobenku a navrstvit jí na jablka, povrch posypat mandlemi. Pomalit na LOW 3 hodiny (HIGH 2 hodiny). Poté hrnec vypnout a nechat stát ještě minimálně ½ - 1 hodinu (a klidně déle - víc rozleželé je lepší, výborné i studené). Mascarpone a kysanou smetanu umíchat v hladký krém - přidat na talíři.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé