(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Borůvkový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 120g kakaových sušenek, 60g rozpuštěného másla. Borůvkové pyré: 350g borůvek, asi 70g cukru. Borůvkový krém: 250g mascarpone, 500g tučného tvarohu, 80-100g cukru, 100g šlehačky, 7 plátků želatiny, polovina borůvkového pyré (cca 160-170g). Borůvkové želé: 160g borůvkového pyré, 2 plátky želatiny.
Postup přípravy
Drcené sušenky smícháme s máslem a natlačíme do dortové formy (20-22cm v průměru), necháme ztuhnout v lednici. Na pyré svaříme borůvky s cukrem a rozmixujeme, necháme zchladnout, rozdělíme na dvě části. Mascarpone, šlehačku a cukru chvílí šleháme na nízké otáčky, poté rychlost zvýšíme a vyšleháme tuhý krém, poté po lžících zašleháme tvaroh. Do misky dáme studenou vodu, namočíme želatinu a necháme chvíli nabobtnat. Zahřejeme část pyré, odstavíme a přidáme vymačkanou želatinu a metličkou mícháme do rozpuštění. Hned k borůvkám přidáme dvě lžíce krému, promícháme metličkou a celé to nalijeme do krému a opět metličkou zašleháme. Nalijeme na korpus a necháme 2-3 hodiny v lednici zatuhnout. Poté připravíme želé - do studené vody dáme nabobtnat želatinu. Druhou část pyré zahřejeme, odstavíme a vmícháme vymačkanou želatinu. Mícháme do rozpuštění. Necháme trochu zchladnout a nalijeme na povrch dortu. Necháme ztuhnout, nejlépe do druhé dne.
...
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé