Celozrnný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
• 2 hrnky celozrnné špaldové mouky • 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat) • 200 g jogurtu (Holandia) • 2 lžíce mléka • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • prášek do pečiva • 3 lžičky karobu (kakaa) • voda na doředění • ovoce: jahody - maliny - ostružiny drobenka: • 50 g másla • 100 g špaldové mouky (nebo polohrubé) • 50 g třtinového cukru (nebo cukru krupice) (• skořice)
Postup přípravy
Polovinu těsta si oddělíme a přidáme do něj karob (kakao).
Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Nalijeme nejprve světlé těsto a poté tmavé těsto. Posypeme libovolným ovocem a drobenkou.
Pečeme na 160°C 30 - 35 minut.
Poznámka
Množství cukru si upravte podle zvoleného ovoce - kyselejší rybíz/ sladší jahody apod. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé