(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
HRÁŠKOVÝ KRÉM SE SMETANOU A KRUTONY
Potřebné ingredience
450 g mraženého hrášku 1 zeleninový bujón (nebo sůl a pepř) voda (nebo vývar) 1 velká cibule olej 1 smetana ke šlehání nebo na vaření rohlík na krutony máslo
Postup přípravy
1. Začneme tím, že si na oleji opečeme cibulku. Až bude hezky dozlatova, vysypeme k ní hrášek a podlijeme vodou, či vývarem. (Pokud podlíváte holou vodou, přidejte ještě kostku bujónu.) Podlijeme ale tak, aby voda byla stejně s hráškem. Hrnec přikryjeme poklicí a necháme dusit, dokud nebude hrášek měkký.
2. Po cca 10 - 15 minutách, až je hrášek měkký, směs rozmixujeme. Měla by nám vzniknout spíše omáčka, místo polévky. Tu si doředíme podle potřeby ještě vodou, počkáme, až polévka zavaří a přidáme k ní smetanu. Tu poté ještě dochutíme podle své chuti.
3. Teď už jen zbývá nakrájet rohlíky, opéct je na pánvi s máslem a máme hotovo.
2. Po cca 10 - 15 minutách, až je hrášek měkký, směs rozmixujeme. Měla by nám vzniknout spíše omáčka, místo polévky. Tu si doředíme podle potřeby ještě vodou, počkáme, až polévka zavaří a přidáme k ní smetanu. Tu poté ještě dochutíme podle své chuti.
3. Teď už jen zbývá nakrájet rohlíky, opéct je na pánvi s máslem a máme hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé