Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

VOŇAVÉ KOLÁČKY S TVAROHEM A MERUŇKOVÝM DŽEMEM

0.0
VOŇAVÉ KOLÁČKY S TVAROHEM A MERUŇKOVÝM DŽEMEM

Potřebné ingredience

1 a ½ čtvrtlitrového hrníčku hladké mouky, ½ hrníčku polohrubé mouky, špetka soli, 1 a ½ PL moučkového cukru, 3/4 hrnku vlažného mléka (podle potřeby přidáme, záleží na kvalitě mouky), 7 PL slunečnicového oleje, 1 PL zakysané smetany, 1-2 žloutky, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 lžička strouhané citronové kůry (nemusí být), rozinky předem namočené v rumu. Ostatní suroviny: Tvarohová náplň, 2 PL máslové drobenky,1 rozšlehané vejce na potření, kvalitní meruňkový džem.

Postup přípravy

Postup:
Do mísy vložíme předepsané suroviny i s připraveným kváskem a zaděláme vláčné těsto. Poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a v míse necháme vykynout. Až zdvojnásobí svůj objem, těsto rozválíme na podmoučené pracovní desce a vykrajujeme kolečka na velikost, jakou si sami zvolíme. Naplníme tvarohovou náplní, zavineme, spojem uložíme na plech s pečícím papírem a necháme 10-15 minut dokynout.

Dokončení:
Střed koláčků stiskneme dnem malé skleničky, džemem naplníme vzniklé důlky a posypeme lehce drobenkou. Syrové koláčky opatrně natřeme po bocích rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatavé barvy 20-25 minut při teplotě 180 st. C. Hned po vytažení z trouby ještě horké necháme vychladnout pod utěrkou. Nakonec je můžeme jemně pocukrovat moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Járinkaa2 11. 7. 2017, 15:30
Koláčky jsem pekla v neděli,byly výborné.Dělala jsem tvarohové s meruňkovou marmeládou a makové s povidly.Jen tedy takto úhledné nebyly,marmeláda i povidla se mi roztekla. (Y)
yarkal 15. 7. 2017, 20:32
@Járinkaa2 (F) (F)
Evula.U 7. 7. 2017, 19:24
Jarmilko, upekla jste krasne kolacky. Dotaz, misto tvarohu,ktery zde nesezenu, mohu dat syr Quark z Lidlu? (F) (F) (F)
yarkal 9. 7. 2017, 22:59
@Evula.U Dobrý večer paní Evičko, děkuji za milý komentář. Co se týká náplně do koláčků, myslím, že se dá použít i krémový sýr quark, nebo vaničkový tvaroh. U obou surovin bych ale doporučovala přidat žloutek a půl sáčku vanilkového pudinku (18,5 g) pro zpevnění. Pokud tedy budete koláčky péct, tak ať se podaří a rodince chutnají. S pozdravem Jarmila. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie