Baklava z filo těsta
Potřebné ingredience
1/2 balení filo těsta (480g)+++150g másla+++200g ořechů (lískové, vlašské, pistácie...nebo směs)+++2 lžičky skořice. SIRUP: šťáva z 1 citronu+++150ml vody+++200g cukru+++4 lžíce medu Silnější slámka obalená igelit. folií.
Postup přípravy
Nejvrchnější list potřeme jemně po celé ploše máslem.
Posypeme oříšky - jednodruhové nebo směs
Připravíme si tyčinku nebo já používám tu silnější slámku.....
Přes slámku dokolečka navineme a stlačíme tak, aby se nám vešla do nádoby a vytvořila zvrásnění na povrchu.
Vložíme do pekáčku nebo na plech, který jsme vytřeli máslem.
Pokračujeme stejně dál. Povrch vždy přetřeme máslem.
Až je pekáček plný, zbytek ořechů můžeme posypat i nahoru a pečeme při 170 stupních asi 40 minut, do zlatova.
Nachystáme si svařený vychladlý sirup .
Ještě horkou baklavu postupně lžící poléváme až do vypotřebování celého sirupu.
Ještě horkou nakrájíme na jednotlivé díly. Necháme jí aspoň dvě hodiny uležet.
Vydrží vláčná několik dnů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé